Obsluha na vyššej úrovni

20. května 2010 v 20:46 | Alex |  Príbehy na dobrú noc
Všetko, čo nás v škole učili o tom, ako byť dobrý čašník stojí za veľké guľové... Nikto už neroznáša jedlo tak ako sa má, a mňa ešte kolegovia jebú za to, že ja to tak robím. Nenávidím ustálené zvyky a tradície, to je pravda, ale v tomto som nekompromisný.

Ako byť podľa mňa dobrý čašník? Musíš byť charakterný človek bez charakteru. To znamená, že aj keď sa tváriš ako hlupáčik a s výrazom ranenej srnky dávaš hosťovi za pravdu, myslíš si svoje a tie najväčšie svine spomedzi nás, kelnerov, ešte hosťom aj poriadne napľujú do jedla. Tyler Durden z Klubu bitkárov však mal aj svojskejšie metódy .

Ďalej musíš byť skvelý psychológ. Musíš odhadnúť, čo asi má hosť rád, vyhovieť jeho prianiam a hlavne trpezlivo očakávať nejaký ten tringelt. Ak sa tringelt nedostaví, postupuj podľa vyššie uvedeného (sprzni mu jedlo).

Moja práca je krásna a mám ju fakt rád, ale aj pri pozitívnom myslení potrebuješ poriadnu dávku guráže. Nie vždy je predsa hosť triezvy, príjemný a ochotný dať tringelt (Zásada: chudobnému jedlo neprzni!).

Alkohol na pracovisku - radšej nie. Aj keď množstvo akcií (myslím banketov a pod.) som už zvládol v značne podnapitom stave. Tráve sa už tiež radšej vyhýbam, dosť skresluje vzdialenosť medzi stolom hosťa a mnou (to je na dlho).

Posledná vec (najdôležitejšia!): Čašník nesmie kradnúť, no ak si sem-tam prilepšíš nejakou naturáliou (fľaša borovičky, cigarety, zapalovač,...) tak dbaj o to, aby ťa nik neprichytil. Podobné je to aj s blokovaním a predkladaním účtu hosťovi. Šikovným predsa patrí svet, tak sa snaž a o pár rokov týmito spôsobmi môžeš nahrabať majland. Držím palce!


Váš oddaný Alex
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama