Misfits

26. února 2010 v 0:54 | Alex |  Čo počúvam...
Po prvý raz som fanúšickú posadnutosť okúsil práve pri Misfits. Vznikli v roku 1977 ako horrorpunkové zoskupenie, s kostýmami dovtedy nevídanými. Základom ich imidžu boli čierne očné linky, číra deadlocks, kožené bundy a vesty a množstvo reťazí a bodcov.

Svoju hudobnú kariéru odštartovali dvojsinglom Cough/Cool. Najvýraznejšími postavami boli Glenn Danzig (opustil kapelu v 1983), Jerry Only a Doyle von Frankenstein, pričom poslední dvaja sú nezameniteľnou súčasťou kapely dodnes.

Misfits ma očarili hlavne klasickým punkovým nekvalitným zvukom a neuveriteľnými sci-fi a horror textami, ako aj skvelým spevákom Danzigom. Po jeho odchode už nikdy neboli Misfits takí dobrí. Boli až príliš zvukovo dokonalí...

Doteraz vydali 6 štúdiových albumov, 2 live nahrávky, 4 kompilácie, 1 demo, 1 4CD box set a 13 singlov. Ich piesne prespievali okrem iných aj Metallica (Die, Die My Darling), Prong (London Dungeon), či Guns N Roses (Attitude).



Pôvodná zostava



Terajší Misfits


logo kapely


Diskografia

Cough/Cool (1977)
Teenagers From Mars (1978)
Bullet
Horror Business (1979)
Night of the Living Dead
Beware (1980)
3 Hits From Hell (1981)
Halloween
Evilive (1982)
Walk Among Us
Earth A.D. / Wolfsblood (1983)
Die, Die My Darling (1984)
Legacy of Brutality (1985)
Misfits (1986)
EvilLive (1987)
Collection II. (1995)
Box Set (1996)
Dig Up Her Bones (1997)
Mars Attacks
American Psycho
Static Age
I Wanna Be NY Ranger (1998)
EvilLive II.
Scream! (1999)
Monster Mash
Famous Monsters
Cuts from the Crypt (2001)
Day The Earth Caugh Fire (2002)
Project 1950 (2003)
Psycho In The Wax Museum (2006)
Land of Dead (2009)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama